Екипът

Това е екипът, който списва, редактира и оформя вестник „Протест“, за да може той да достигне до вас:

Борил Гуринов

Борил Гуринов, вестник ПротестКлет ретушор и предпечатар с над 18 годишен опит. Завършил Бизнес логистика в УНСС, завършен Кировец (за незапознатите – ОТЕА „С.М.Киров“), радетел на свободния софтуер, отворения код и юнашкото пиене. Съпруг и баща. Либертарианец по душа и убеждение. Запален фен на фантастика, фентъзи и научно-популярна литература и кино. Баирбудала от време на време, а когато може и гъбинг ентусиаст.

 

Васил Димитров

Васил Димитров - автор в опозиционния вестник ПротестВасил Димитров в завършил Журналистика   във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а в момента учи магистратура със специалност „Връзки с обществеността“ в СУ. Участва в  протестни действия още от гимназиалните си години. Участник е във февруарските протести и сред основните действащи лица на Ранобудните студенти по време на окупацията на ВТУ и протестите във Велико Търново срещу правителството „Орешарски“. Занимава се със SEO оптимизация, има научни публикации от конференции на теми като „Свободата на словото в интернет“, „Копирайтинг за SEO“, „Онлайн репутация“ и др.  Водил е лекции пред магистри по горните теми. За вестник „Протест“ пише коментари върху актуалната обществено-политическа обстановка.

Мила Василева

Мила Василева - автор в опозиционния вестник ПротестМила Василева е родена на 2 ноември 1989 г. След това, в продължение на седем дни води преговори със социалистическото правителство по отношение на доставките на адаптирано мляко. На осмия се вбесява и сваля Тодор Живков. По-късно посвещава живота си на изучаване на езици, писане, четене и изгубени каузи. Журналистиката е фикс-идея, от която понякога успява да се отърве. Мечтае да доживее правителство на хуманисти.

Михаела Лазарова

Михаела Лазарова - автор в опозиционния вестник ПротестМихаела Лазарова е завършила специалност „Стопански и финансов контрол“ в СА “Д. А. Ценов” Свищов. Средното си образование завършва в Своге, паралелка “Бизнес администрация”. Участва във февруарските и летните протести от 2013-та година и е в екипа на вестник “Протест” от самото му създаване. Пише предимно икономически статии и коментари.

 


Светослав Христов

Светослав Христов – забелязан за първи път на площад „Свобода“ в Русе, някъде след 89-та година. Завършва английската гимназия с относителен успех. Лошата демографска обстановка го тласка в София, където завършва бакалавър по социология и магистър по приложна социология в УНСС. Интересува се от социология.

 

Събин Танев

Събин Танев - автор във Вестник Протест Събин Танев е студент по политология във „ВТУ Св.св. Кирил и Методий“. Завършва средното си образование в град Карнобат с профил История. Участник във февруарските и летните протести от 2013-та година. Част от студентите окупатори на аудитория 321 във Великотърновския университет. Член на най-голямата студентска организация AIESEC. Интересите му са в най-разнообразни сфери – кулинария, спорт, политика, наука, компютърни езици за програмиране и други. За вестник „Протест“ пише коментари върху злободневните политически събития.

Христо Гатев

Христо Гатев, вестник ПротестХристо Гатев няма да ви каже с какво се занимава и какво (не) е завършил, защото е срамежлив. Не обича да говори и за възрастта си. За съдебното му досие и медицинската му анамнеза пък, колкото по-малко знаете, толкова по-добре. Същото се отнася и за родния му град и за любимия му футболен отбор (вас също щеше да ви е срам). Представите му за щастие се въртят около бира, Z-rock и колелото му. Мрази човечеството (без петимата от Pink Floyd) и писането на автобиографии. В екипа попадна случайно. Ако четете това, значи още не са го изгонили.