Гаф на седмицата – 01.10 – 06.10.2013 г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

1. Лютви Местан: ,,Има сценарий за демонизирането ан Делян Пеевски, за превръщането му в параван, зад който да се скрият истинските недъзи от системен характер“. По думите му най-доволни от демонизирането на Пеевски са олигархичните кръгове. В отговор на въпрос къде е сега и какво прави Делян Пеевски, Местан заяви, че не знае и допълни, че не е негов говорител. Продължава да няма отговор на въпрос КОЙ предложи Пеевски.

2. БСП показа, че 24 години след края на тоталитарния комунистически режим е напълно зависима от репресивния апарат на БКП, след като на 25 септември няколко депутати и социалисти внесоха в Народното събрание законопроект за изменение на закона за досиетата, с което на практика искат да бъде възстановен отмененият през декември миналата година прословут параграф 12. С него не се разрешаваше обявяването на кадрите на Държавна сигурност на ръководни постове в Националната разузнавателна служба – наследник на Първо главно управление на ДС и в служба ,,Военна информация“ – наследник ан Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА (военното разузнаване).

3. Няма точна информация колко хора от 1 октомври са без телевизия, след като беше спрян аналоговият сигнал. Това обяви по БНТ транспортният министър Данаил Папазов. Той посочи, че било трудно да се установи това, а по предварителни разчети около 14,5% от населението не ползва сателитна или кабелна телевизия. Общо 393 населени места в крайна сметка в момента са без покритие на цифров сигнал. Това означава, че без достъп до цифрова ефирна телевизия са около 280 000 души. След месеци на подготовка и реклама, по думите на министър сега тепърва предстои да се направи анализ колко хора нямат телевизия и да се търсят технически решения за тях.

Публикувано в брой 10 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *