Гаф на седмицата – 15.10 – 21.10.2013г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

1. БСП внесе поправката за отмяна на забраната за пушене на закрито. Девет депутати от левицата са внесли на 16 октомври поправка в закона за здравето, с която се отменя пълната забрана за пушене на закрити обществени места. Под промяната, която все още не е публикувана на сайта на парламента, са се подписали Спас Панчев, Димитър Дъбов, Димчо Михалевски, Мартин Захариев, Добрин Данев, Атанас Мерджанов, Корнелия Нинова, Татяна Буруджиева и Тодор Радулов. Очаквайте анализ в следващия брой на вестника.

2. „Увеличение на учителските заплати през 2014 г. няма да има, това са икономическите реалности“, обяви на 10 октомври 2013 г. министърът на образованието проф. Анелия Клисарова при представяне пред парламентарната комисия по образование на Концепция за развитието на учителите. След като взехте 1 млрд. лева, които не знаем за какво ще използвате, това ли е Вашата „концепция“, г-жо Министър? И така ли смятаме да развиваме нацията? Същия ден се разбра, че заради неизплатени заплати стачкуват и миньорите.

3. ООН уличава България в лъжа. „Когато центровете във „Враждебна“ и „Военна рампа“ са приемани, е присъствал представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН – бел. ред). Приети са центровете от тях, като е казано, че условията са нормални“, каза пред БНТ новият шеф на Държавната агенция по бежанците Николай Чирпанлиев. Ето обаче отговора на ВКБООН: „ВКБООН в действителност бе информиран от медиите, че центровете са вече функциониращи, приемащи хора, и Агенцията на ООН за бежанците не е имала предварителна информация за тези центрове или опасните условия на живот, които се предлагат на хората, нуждаещи се от закрила“.

Публикувано в брой 12 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *