Гаф на седмицата – 17.02 – 23.02

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

1. Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов използва парламентарната трибуна, за да изрази скандални борчески амбиции и принуди две парламентарни групи да се изнесат от залата, хвърли в смут останалите две и се стигна до там, Народното събрание да приема декларация в знак на разграничение. Хафъзов се обяви за борец за свобода, който върви по стъпките на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, Нури Адалъ и Ахмед Доган. Осман Калъч е съден за шпионаж в полза на Турция. Нури Адалъ е изгонен от България за подклаждане на антибългарски настроения, а за Ахмед Доган не е нужно да коментираме.

2. Разрешенията за поставяне на преместваеми обекти в населените места да се издават по единна наредба на министъра на инвестиционното проектиране вместо във всяко населено място общинският съвет да изработва отделен нормативен акт. Това предвиждат част от промените в Закона за устройството на територията (ЗУТ), които са публикувани в правителствения портал за обществени обсъждания и чакат публичните мнения до 28 февруари. Преместваеми обекти са павилиони, кабини, зарядни колонки за електрически превозни средства, както и други елементи на градското обзавеждане като спирки на градския транспорт, пейки, осветителни тела, кошчета, чешми, фонтани, часовници и др. Така се отваря широко вратата конкурсите за поставяне на Lafka да се извършват централно и без необходимото бюрократично одобрение на местните власти.

3. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщи, че „Топлофикация – София“ е злоупотребила с господстващото си положение на пазара за дялово разпределение на консумираната топлинна енергия. Така дружеството вероятно е нарушило антимонополното законодателство. Нарушени са основни правила на конкуренцията. КЗК заключава, че „едностранното определяне на еднакви цени за всички фирми за дялово разпределение от страна на „Топлофикация – София“ ЕАД води до премахване на ценовата конкуренция и засяга благосъстоянието на потребителите“. В крайна сметка това води до услуга с по-ниско качество и липса на възможност за избор на доставчик с най-изгодни цени. Освен това, според КЗК, “Топлофикация – София” е наложила необосновани цени на топлинните счетоводители.

Публикувано в брой 28 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *