Гаф на седмицата – 23.09. – 29.09.2013г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

1. Полицейски произвол на честванията на 22 септември във Велико Търново

На 22 септември 2013 г. цяла България отбеляза годишнината от обявяването на своята независимост. В град Влико Търново няколко български цивилни полицаи показаха как тази назависимост може да бъде потъпкана, заедно с българската Конституция, и си позволиха на два пъти да скъсат плака на протестиращи, отказвайки да се легитимират пред тях. Ограничаването на конституционните права на гражданите за свободна изява на тяхното мнение и мирен протест е недопустима. Това още веднъж показва политическото лицемерие на управляващите и е поредно доказателство за тяхното антидемократично и антигражданско поведение.

2. Безхаберие в Министерството на културата по отношение на НГДЕК

Класическата гимназия няма свой дом за началото на учебната година заради все още продължаващ ремонт на основната сграда на училището в кв. ,,Модерно предградие“. Ремонтът се извършва с европейско финансиране, контролирано от Министерството на културата, но не е започнал в началото на юли, както е по план, а чак на 5 август, като по разчети е трябвало да приключи до средата на октомври. Това изглежда напълно невъзможно към момента.

3. ,,Ако бях заместник-министър на 27 май, щях още тогава да пусна всички проекти“

Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев на среща с фермери и производители се появи с думите: ,,Издействал съм 25 млн. евро за вас, но от тях трябва да платим 4 млн. евро глоба, така че давайте съвет какво да правим.“ Контриран с думите, че тези средства са бюджетно заложени и предвидени от ЕК, а не допълнително ,,издействани“, той обясни, че се прави всичко възможно от постъпилите над три хиляди поекта 500 – 550 да получат финансиране. Поставен ребром пред въпроса защо досега не е направено нищо в Министерството и усвояването започва седем дни преди края на земеделската година, той отговори: ,,Ако бях заместник-министър на 27 май, щях още тогава да пусна всички проекти“. Никой не се кани да поеме нито политическа, нито експертна отговорност.

 Публикувано в брой 9 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *