Гаф на седмицата – 25.11 – 01.12.2013г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

1. За първи път от три години насам България се оказва със спрени средства по европейски фондове. Брюксел обяви, че замразява временно финансирането по Оперативна програма “Околна среда”. Освен това червена лампа свети и в два други фонда – Програма за развитие на селските райони и Оперативна програма “Регионално развитие”. Не за първи път общините се оказват неспособни да спазват европейските изисквания, а контролът от страна на държавата е твърде нисък. Проблемите се задълбочават и в предишното, и в настоящето правителство и крайните потребители страдат от това. Отговорност не поема никой.

2. Изказването на неистини се превръща в патент на управляващите, от който те вече дори не се опитват да избягат, тъй като разполагат с медии и възможност за държавен натиск. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви в национален ефир, че полицията не е събирала нерегламентирано информация от лични карти на протестиращи и подобно нещо не се случва в България през 2013 г. Блогърът Иво Божков обаче доказа с видеозапис, че това не само се случва, но е и масова практика в центъра на една европейска столица днес.

3. Пресцентърът на БСП снабди своите депутати с “опорни точки” – инструкции как да говорят за събитията в София в нощта, когато протестиращи бяха разпръснати от полицията от площад „Народно събрание“, а МВР получи обвинения, че е превишило правомощията си. Сред точките в документа има обвинения към студентите, че са получавали пари, за да си правят снимки с окървавени лица, както и че участниците в протеста вечерта не са били студенти, а ултраси. Също така следва да се твърди навсякъде, че на студентите от НАТФИЗ са оферирани до 700 лева за кадри със студенти в кръв. Съседи с изненада били разпознали и „студента“ с пукнатата вежда, за когото дори не предполагали, че е студент (което не означава, че не е такъв). Същият, май, не бил много добре с главата. Който и да е писал тези опорни точки, отговорността е на мнозина.

Публикувано в брой 18 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *