Време е

0
снимка - Михаил Самарджиев
снимка – Михаил Самарджиев

Възхитен съм от българския народ, към който имам честта да принадлежа. Вече повече от 11 месеца всеки ден, в началото с наистина впечатляващи мащаби, той протестира срещу една престъпна корумпирана власт, която преминава последните черти между демокрацията и деспотизма, между цивилизацията и варварството.
Точно когато управляващата банда вече беше напълно уверена, че медийните ѝ манипулатори са успели да омотаят главите на народа, че е успяла да увеличи пасивността и отвращението от политиката до критично самоубийствени стойности, на 14-ти юни 2013 г. се случи нещо, което ни беляза за цял живот – протестите #ДАНСwithme, протестите, които разделиха хората, които спряха да правят компромиси, от тези, които дори спряха да представят подлостите си като компромиси и откровено преминаха от тъмната страна.

Научихме много за света около нас. Оказа се истина – България е врата към Европа, врата, в която в момента напират бандитски олигархично-политически интереси. И ние сме бойците на кулите с историческа мисия да защитим себе си и Европа от пълзящото нашествие.

Досега нашите действия бяха само символични – ние не пресякохме границата на насилието и анархията (за което съм дълбоко благодарен), останахме докрай верни на цивилизования политически спор, не превърнахме София в бойно поле и никой не пострада сериозно. Дали това е била правилната стратегия? Уверен съм, че е така.

Властта се компроментира напълно. Успяхме да покажем пълната ѝ несъстоятелност, показахме на целия свят, че те могат да управляват само някъде отдалеч, отстрани, на тъмно и зад стабилни железни ограждения с денонощна въоръжена охрана.

Сега имаме уникален шанс. Уникален! На 25-ти май ще имаме възможност да отправим силен удар срещу корумпираната власт, като сами определим кой да ни представлява в Европейския парламент. Да използваме едно от последните си, но много мощни средства да разбъркаме картите, да нарушим тънките сметчици на разни кръгове и кръгчета и отново да покажем, че няма да позволим някой друг да решава вместо нас, ограбвайки ни междувременно.

Масовото гласуване може да нанесе по-силен удар на задкулисието дори от многохилядните летни шествия отпреди година. Затова трябва да гласуваме, задължително! Трябва да дадем всичко от себе си, за да има повече бюлетини в урните, които показват, че тази власт е отвратителна и нетърпима, и възможно най-голям брой от 17-те ни представители в ЕП да бъдат незаобиколима декларация за истината и непоколебимото европейско бъдеще на България.

Време е.

Да гласуваме на 25-ти май!

Публикувано в брой 38 на вестник „Протест“

 

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *