Нашите предложения за събота, 11 октомври

1

kulturaАко се чудите какво да правите през уикенда, ето нашите предложения за съботния ден.

Започваме с театър. “Животът е прекрасен” с режисьор Александър Морфов и Камен Донев, Рени Врангова и Светлана Янчева в главните роли, както и куп други актьори/чак ще се чудите как е успял толкова много хора да събере на сцената/.Една страхотна пиеса, задължителна за гледане. Ако не сте й се насладили, поправете пропуска. Играе се и в събота, и в неделя, мястото е Народен театър “Иван Вазов”, часът е 19.00. Още едно предложение от Народния театър за първата вечер от уикенда – “Крадецът на праскови”, режисира Бойко Илиев, с участието на Аня Пенчева, Юлиан Вергов, Мариус Донкин. Ако историята на Емилиян Станев е сред любимите ви, още един начин да се докоснете до нея.. В Малък градски театър “Зад канала” пък ще се играе “Скъперникът” от Молиер, донесъл “Икар”-и на Владо Пенев и Александър Кадиев. Участват още чаровната Албена Михова, Евгени Будинов, Луиза Григорова и др. Смехът и доброто настроение са ви гарантирани. Началото е в 19.00 часа.

В Държавния сатиричен театър от 19.30 ще можете да видите пиесата “Волпоне” и да се докоснете до играта на Георги Мамалев, Димитър Живков, Мартин Каров, Антон Радичев, Нона Йотова и др.Също много свежа и забавна постановка – ще станете свидетели на какво са готови хората за богатство и развлечения. “‘Симулатор за чифтосване” също не е за изпускане – мястото е Театър 199, часът – 19.30. На практика и вие участвате в представлението – от вас зависи как ще се развие действието. Режисира Пламен Панев,участват Йоана Буковска, Герасим Георгиев – Геро и Георги Спасов. В Младежки театър “Никола Бинев“ в съботната вечер може да се насладите на музикалния спектакъл “Ла” – свирят и играят Константин Цеков и Рашко Младенов. Началото е в 19.00 часа. На сцената на “Сълза и смях“ от 19.00 часа ще може да станете свидетели на вечната история “Яворов, Мина и Лора”. В главните роли – Елена Петрова, Мариела Топалова и Иван Радоев, автор и режисьор е Бойко Илиев.

Във Варна в събота е премиерата на “Свекърва” от Антон Страшимиров под режисурата на Стоян Радев и с участието на Теодора Михайлова, Веселина Михалкова, Стефан Додуров, Петя Янкова и много други. Часът е 19.00, мястото е Драматичен театър “Стоян Бъчваров”. В Драматично-куклен театър във Враца пък ще видите “Боб” от Елин Рахнев отново от 19.00 часа. В село Баня, Разлог, от 19.00 часа се играе “Село, село, пусто село” по Чудомир с режсьор Невена Митева и участието на Ружа Николова, Илия Костадинов, Лилия Димитрова, Георги Чипариков, Силвия Боева и др. Доста зареждаща пиеса. Пак в морската столица – Варна, може да посетите Фестивала на българското документално кино “Златна роза”. Откриването е от 19.00 часа.

Връщаме се в София и други мероприятия  – от 10.00 часа сутринта стартира велопоход за малчугани от кръстовището на “Патриарх Евтимий” и “Витошка”, организиран от Столична община и сдружение “Велоеволюция”. Пак от 10.00 часа уикенда може да посетите и НДК и изложение “Флора” – за цветя, саксии, препарати, разсади и въобще всичко за градината, и както и “Кожен свят” – изложение на чанти, якета, аксесоари и други подобни кожени изделия. Последен шанс имате за изложбата “Есенни срещи с растенията” в Ботаническата градина при БАН – до неделя е. Интересна е и аудиоизложбата в Централната баня в столицата – ще чуете как звучи градът, струва си. Ако сте фенове на стъклописа, то ще се видим в галерия “Витра” на ул. “Перник” 91 – ще разгледаме произведения на Дечко Узунов, Харалампи Тачев, Никола Буков и др. Другото ни предложение е изложбата по случай 1000 години от смъртта на Цар Самуил в Националния археологически музей при БАН – и ние още не сме я посетили,но със сигурност ще се засечем с вас и там. Във Враца пък стартира Code Week Враца – в рамките на два дни ще бъдат проведени многобройни безплатни workshop-и, обучения и лекции, все насочени към IT -сектора. В Пловдив от 10.00 часа може да посетите Деня на домашния любимец, мястото е булевард “Цар Симеон” в район “Тракия”. И във Видин е интересно – в зала “Фестивална”, пак от 10.00 часа, ще се открият Трансграничните младежки олимпийски игри – ако сте там, посетете ги. Смолян ни радва с отбелязване Световния ден на ходенето – може да се присъедините към похода с отправна точка кино “Дружба”. Вечерта, след похода, от 18.00 часа, ще се насладите на откриването на Устовския панаир – за доброто настроение ще се погрижи и Виевската фолклорна група, наред с всички търговци и атракции. Бургас чества Ден на ромската гордост и култура в зала „Христо Фотев” на Културен център „Морско казино с литературни четения на ромски автори. Начало – отново 10.00 часа

– в клуб “Маската” в София ще забият Д2. По-рано, от 11 и от 12.30, в Софийска филхармония на “Аксаков” 1 ви очаква “Приказки за вилдахорна” с Ана Пападополу.

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Discussion1 коментар

  1. Pingback: Нашите предложения за неделя, 12-ти октомври | Протест

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *