ДАНСwithme Global – протест на българите по света

0
Протест на българите по света - ДАНСwithme Global

За пета поредна неделя Българската общност по света се събра на глобален протест в Ню Йорк, Лос Анджелис, Сиатъл, Франкфурт и Карлсруе, за да подкрепи протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Въпреки че българският парламент се намира официално в отпуска до септември месец, протестите срещу него и правителството не стихват. Протестиращите в чужбина българи се обявиха отново за промяна на политическото статукво в България, като първата стъпка към това трябва да бъде незабавната ОСТАВКА на сегашното правителство, нови избори и скъсване с олигархичния модел на управление. Сливането на институциите с организираната престъпност, потъпкването на демокрацията и подмяната на избирателния вот трябва да бъдат прекратени.

 

Ето и как премина протестът в някои от градовете:

 

Ню Йорк


За осми пореден път българската общност в Ню Йорк се събра на мирна демонстрация, за да изрази искането си за незабавна ОСТАВКА на правителството Орешарски. Българите в Ню Йорк ще продължат демонстрациите както през август, така и сепември месец до постигането на ОСТАВКА!

 

Лос Анджелис

 


В Лос Анджелис се събрахме за пета поредна седмица на протест. Този път мястото беше пред кея на Санта Моника на брега на Тихия океан, което е едно от най-популярните туристически места в околността. В продължение на два часа държахме плакати и раздавахме листовки с обяснения за политическата ситуация в България на минаващите туристи. Исканията ни, както и в предишните седмици, са за незабавна оставка на правителството, предсрочни парламентарни избори, скъсване с олигархията и преминаване от представителна към пряка демокрация в България.

Карлсруе


Днес, за пета поред седмица, българи живеещи в Карлсруе, излязохa на протест, в подкрепа на антиправителствените протести в България. Протестиращите изразиха пълното си разочарование от арогантността и невежеството на управляващия политически елит в България. Исканията ни, продължават да са за незабавна оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори.

Сиатъл


Българите, живеещи в Сиатъл, се присъединиха към глобалния протест с искане за оставка на сегашното правителство и нови избори. Протестът се състоя в центъра на града в парка Westlake, където жителите на града провеждат обикновено своите протести. Групата българи носеха знамена и плакати. Раздаваха листовки на заинтересовани граждани с кратко описание на положението в България и връзки към международни публикации. Скандираха “ОСТАВКА”. Единодушно беше взето решение да се повтори протеста, ако ситуацията в България не се промени.

Публикувано в брой 2 на вестник „Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *