Неудобната истина

0
източник - facebook
източник – facebook

По улиците на София изникват все повече въпроси. От седмица насам надписи с неудобни въпроси не спират да се появяват в центъра на града. Въпросите „Кой предложи Пеевски?“, „Кой е Цветан Василев?“, „Коя е Ирена Кръстева?“, „Кои са ТИМ?“ и много други могат да бъдат видени на тротоари, улици и боклукчийски кофи.

Направена е и фейсбук страница „Кой?“ с призив: „Нека обсипем България с неудобни въпроси“, откъдето всеки може да си изтегли надписите и да си направи собствен шаблон. От страницата анонимните „художници“ призовават да не се рисува по стени, а предимно по кофи за боклук, ел. табла, тротоари, шосета. Те призовават гражданите да не спират да задават неудобни въпроси, отговорите на които неминуемо „водят до КУКЛОВОДИТЕ – т. нар. мафия и олигархия, от която всички искаме да се отървем!“

Очевидно гражданите не се предават лесно и държат да получат отговори на въпросите, които предизвикаха множество обществени дебати за медийната и политическа независимост. По този начин, както и чрез много други алтернативни акции, ежедневните протести на граждани срещу мафията не само че не стихват, но и преминават в нов етап до получаване на конкретни отговори и адекватни действия от страна на отговорните институции.

Фейсбук страница „Кой“: https://www.facebook.com/vaprosat

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *