Гаф на седмицата – 11.11 – 17.11.2013г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

1. Валери Жаблянов: „Ние сме държавата, парламентът е държавата и това е записано в Конституицията. Колата ми беше уцелена с три бутилки минерална вода. Полицията е държавата!“. След непредизвиканите сблъсъци между полиция и протестиращи в нощта на 12 ноември управляващите най-сетне признаха, че живеем в полицейска държава. В миналия брой на вестника едно от лицата в парламента беше точно това на Валери Жаблянов. Запомнете го добре. Той свали маските на демокрацията.

2. Министерският съвет не е водил стенограма на проведената на 31 октомври среща между премиера Пламен Орешарски и представители на „Газпром“. Среща от подобен мащаб остана напълно скрита за обществеността и напълно противоречи на заявената от правителството политика на откритост и прозрачност. За какво са водени разговори и какви ангажименти са поети от българска страна остава все още загадка. Предстои да разберем, а ние ще продължаваме да питаме – и за Южен поток, и за всички други руски интереси, налагани в нашата страна.

3. Лидерът на БСП Сергей Станишев смята, че студентските стачки не са довели до нищо добро в най-новата ни история. „През първите студентски стачки през 1990–1991-ва година какво постигнахме – дойде СДС и беше разбито селското стопанство. През 1997-ма година има втора вълна протести, какво последва? Приватизацията на безценица“, заяви той в предаването „Всяка неделя“

Публикувано в брой 16 на вестник „Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *