Теодор Михайлов: Тъпият виц, в който живеем трябва да спре.

0
снимка - Тихомира Методиева
снимка – Тихомира Методиева

Теодор е сценарист и подигравчия. Занимава се с електронна търговия, защото по неговите думи с първите две пари не се изкарват. Пацифист и вегетарианец, твърдо вярващ, че демократичните принципи не са нито вляво, нито вдясно. Иска пряка демокрация, електронно гласуване, лустрация, постоянни референдуми и постоянен граждански контрол над властта. Част от групата, която прави пърформанси на протеста.

 

Протестираш. Защо?

Протестирам, защото общественият договор беше грубо нарушен. Защото съм ядосан и защото тъпият виц, в който живеем трябва да спре.

Докога?

До оставка.

Какво е протестът за теб?

Начин управляващата партокрация да разбере, че вече нищо няма да е същото. И че това е само началото. В природата видовете, които не еволюират, изчезват. Което ще се случи и с голяма част от тези, които сега са овластени и си мислят, че са спечелили години спокойствие.

А за България?

Само времето ще покаже какво е бил за България. Аз се надявам той да не остане в историята като поредният разводнен с фалшиви обещания от политиците протест. А да сложи началото на едно истинско гражданско общество, което реагира мигновено на всяка несправедливост, породена от действията или бездействията на всяка една форма на власт.

Участваше в доста от акциите. Хората се питат – кой ги прави и защо. Разкажи малко, сподели любимата си?

Ние сме група съмишленици, които споделяме еднаква философия за живота. Имаме различни партийни пристрастия, но това не ни разделя – просто защото нещата, които ни обединяват са много повече и са доста по-важни. А те са справедливост, морал, чест и достойнство. Обединени сме и от отвращението си към това, което се случва в страната ни. И го иронизираме по всякакъв начин. Защото оръжие срещу иронията няма открито. Всички ни акции са ми любими, но със ,,Свободата води народа“, в която главната роля изигра Таня Илиева, ми е най-любима, защото ефектът, който целяхме, надхвърли и най-смелите ни очаквания.

Как ще завърши всичко това?

С оставка на правителството и разпускане на 42-то Народно събрание.

А после?

Нови избори и нов парламент, който реално ще решава проблемите на гражданите и ще бъде наблюдаван под лупа от самите тях.

Публикувано в брой 3 на вестник „Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *