Нашите предложения за събота, 15-ти ноември

0

rp_kultura-300x22011.jpgЕдна прекрасна събота може да ви се случи, стига да пожелаете. Вижте къде.

Най-най-най-интересното и задължително събитие е Нощта на театрите. Подобно на Нощта на музеите, и тук много обществени места ще отворят врати за посетители безплатно /някои имат символичен вход, други ще събират средства за благотворителна кауза/ . Нощта на театрите е част от Европейската нощ на театрите. Целта е да се запознаят зрителите с необятния, красив и пълен с изненади свят на театъра, да сближи изкуство и публика, да донесе много наслада, но и повод за размисъл.Тази година цели 11 града се включват в инициативата. Ето и програмата им тук – изберете си. С тези от вас, които са в София, със сигурност ще се засечем някъде по трасето :)

За любителите на виното – преди Нощта на театрите, може да се отбиете до НДК. В Зала 3 ви чака Форум на българското вино – срещате се с наши винопроизводители и дегустирате продукцията им /над 400 различни вина!/. Друго значимо за столицата събитие също не е за изпускане – Киномания 2014, Кино Люмиер и Зала 1, пак НДК.  Заглавията за съботния ден са “Нона, криволичещето дете”, “Да нахълташ у Бергман”, “Преди зимата”, “Бърдмен,или Неочакваната добродетел на невежеството” и “Би Би Кинг: Животът на Райли”. И там може би ще се засечем. Тази седмица се откри и изложбата “Изоставената България” – мястото е ул. “Граф Игнатиев” 18, автор е Христо Узунов.Ако си падате по наука – Институтът за космически изследвания и технологии при Българската академия на науките ще отвори вратите си за посетители между 10.00 и 16.00 часа.

В Бургас се провежда Международния фестивал на късометражното кино – прожекциите започват от 18 часа в зала „Георги Баев“, културен център „Морско Казино“.

В случай че ви се слуша качествена музика в София, БТР ще забият в Sofia Live Club. Феновете на Ruth пък могат да я чуят във Велико Търново, клуб “Melon”. Deep Zone гостуват в “Ай Клуб”, Първомай. Във Варна от 16.00 часа ще се състои тържество по случай 100 години от рождението на Борис Христов – всички знаем кой е той. Програмата включва разказ за живота и творчеството му, концерт и прожекция на филм.

Феновете на спорта да се насочат към Стара Загора – от 12.00 ч. в общинска спортна зала „Иван. Вазов“ се открива турнир по джудо „Н. Ранчев“, а от 18.00 ч. в общинска спортна зала „Стара Загора“ започва открит турнир по спортни танци за купа „Стара Загора“ и „купа България“. Пак в града под липите се провежда и Балканското първенство по бадминтон.

 

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *