Предизборни размисли и страсти

0
източник - burgas.bg
източник – burgas.bg

Наближават поредните избори и партиите постепенно се активизират.
Волен Сидеров, като отявлен популист, пръв даде тон на подранилата предизборна кампания, като издигна поредните си скандални лозунги, показващи ориентацията и ролята му в Парламента. Може би очаква, че ще събере 1/5 от предишните си избиратели, макар да заявява, че „сега сме по-силни отвсякога“.

Бареков пък от своя страна реши, че е човекът, който народът негласно и предварително е обявил за свой месия, и внесе в ПГ на ГЕРБ предложение за подписка за иницииране на временни анкетни комисии. Оказа се, че същият политик живее в супер модерен имот, за какъвто избирателите му са чели само в приказките и са виждали във фантазиите си или по филмите за мафиоти.

Заради такива политици и скандали обикновеният гражданин се е отказал да гласува. Обхванат е от апатия и смята, че каквото и да зачеркне в бюлетината, все е лошо. В най-добрия случай е на принципа „Гласуваме за по-малкото зло“. И чрез негласуването смята, че прецаква управляващите. Което е много голяма грешка. (стр. 5)

Страх е сковал цялото общество – и медии, и граждани. Почти няма някой, който да излезе публично и да каже, че това правителство трябва да си ходи. Защото, видите ли, ще кажат, че е от ГЕРБ. Малко са днешните дисиденти, тези, които с риск за работата си да обяснят причините, поради които българските политици трябва да отидат в канала на историята. Някои го направиха открито и резултатите не закъсняха – миналата година главният редактор на „ЛИК“ Ясен Атанасов остана без… „ЛИК“. А преди броени дни Милена Маринчева, служител в Софийския университет, занимаваща се с обмен на студенти между България и Япония, също се прости с поста си. На този фон убитият журналист Георги Марков ни изглежда все по-ярка фигура. (стр. 3)

Изрисуваните паметници, трошенето на джамии и обявяването на ЕС за „европедерастия“ няма да ни помогне. Обществото трябва да се събуди. Трябват и лидери, които да покажат правилния път. А правилния път можем да видим само когато разберем защо старият е бил грешен.

Публикувано в брой 30 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *