Пробуждане

0
снимка - Юлиан Собаджиев
снимка – Юлиан Собаджиев

Добро утро, студенти!* Добро утро, млади хора на България!

Промяната се случва. Ние сме промяната. Промяната за една по-морална България, за една по-красива България, за една България, която обгрижва, милее и обича своите деца. Защото днес България за вас, за всички нас е мащеха. Мащеха, готова да изхвърли децата си. Навън. Днес България допуска за пореден път най-умните, образовани, красиви млади хора да напускат през глава. Да бродят немили, недраги из чужди страни. Да нямат родина.

Нека променим това! Нека върнем България в нормалните й граници. Такава, каквато я обичаме. Такава, в каквато искаме да живеем достойно и честно. Такава, в която и децата на нашите деца да искат да живеят. А не да бягат, подгонени, освиркани, набързо, през задния изход.

В ерата на информационните технологии и високоскоростни превозни средства всеки от нас може да е будител. Намираме и споделяме информация за секунди в интернет. Кръстосваме България за срещи на живо за броени часове. И в тази обстановка все по-шумно спят непробудените и все по-ярка е нуждата от пробуждане. Но в последните месеци България не е същата! Дори спещите вече чуват! А онези, които се правят на слепи и глухи, нямат избор, освен да се съобразят с нас.

„Чисти ръце“ е новият (стар) белег за отказ от задкулисие, за зачитане на закона, за безкористни намерения и за поставяне на морала пред личните интереси. Протестна мрежа започва една инициатива, която излиза извън рамките на протеста и поставя нови изисквания към всеки, който се нагърби с отговорност пред народа. В такава среда Българя няма да е вече същата. Наша е отговорността да притиснем своите избраници да застанат от страната на правдата и морала и да не пипат вече законите и институциите ни с мръсни ръце.

В навечерието на Деня на будителите нашият вик за пробуждане е към теб, читателю. За да чуем теб и твоите проблеми, за да споделим борбата ти и почерпим вдъхновение от теб, тръгваме на турне. Редакторската колегия на вестник „Протест“ започва просветителска обиколка на България. Просветителска я наричаме, защото целта ни е да стигнем до всяко кътче, неосветено от прожекторите на хищните медии и популисти, които търсят рейтинг и бърза печалба. Да занесем и вземем оттам светлина. Светлина, която е нужна на теб и на всеки от нас. За да сме будни. За да сме живи!

Добро утро, студенти!

Добро утро, читателю!

Радваме се, че сме заедно!

 

*Повече за пробуждането на студентите четете в следващия брой

Публикувано в брой 13 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *