Гаф на седмицата – 09.09 – 15.09.2013г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

 

Предложенията за тази седмица са:

1. „Не сме най-големите мафиоти“ на Цветлин Йовчев

В забележителното интервю във вестник „Преса“ на въпроса на журналисти не е ли обидно, че чуждите посланици ни дават акъл, вътрешният министър отговори: „Защо не можем да намерим пътя да спрем с това? Болно ми е, че в момента ни оценяват така, защото знам, че това е дълбоко несправедливо. Ние не сме нито най-корумпираната нация в света, нито сме най-лошите хора, нито сме най-големите мафиоти, както се опитваме да се изкараме“.

2.   „Свенливи сме в назначенията“ на Лютви Местан

Коментирайки първите 100 дни от управлението на кабинета „Орешарски“ (най-често критикувано заради безобразните назначения, описани и в 100-те гафа от миналия брой на вестника), председателят на ДПС определи като един от минусите „свенливостта на назначенията“. Той имаше предвид основно темповете, с които се отстраняват калинките на ГЕРБ и неназначените още зам.-министри. Но спрямо политиката на назначения до момента ние сме сигурни в едно: това правителство изчиства калинки, назначавайки други калинки.

3.   „ДПС предложи Пеевски за председател на ДАНС“ на Станишев

В сутрешния блок на bTV първо отказа да коментира темата за Пеевски, защото темата била „коментирана многократно“, може би имайки предвид отказите на Орешарски да даде отговор и случая „катарзиса Пеевски“, Станишев най-сетне изплю камъчето, признавайки, че Пеевски е бил предложен от ДПС. Още на следващия ден обаче в същото студио Лютви Местан опроверга председателя на БСП, казвайки, че това предложение е било съвместно и е обща политическа отговорност. Той допълни, че темата „Делян Пеевски“ е приключена за ДПС. За нас не е.

Публикувано в брой 7  на вестник „Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *