Гаф на седмицата – 13.10 – 19.10.2013г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

1. Уволненият зам.-министър на МВР гласувал като депутат

Уволненият от премиера заради минало в СИК зам.-вътрешен министър Иван Иванов е гласувал в парламента, въпреки че Конституционният съд все още не се е произнесъл дали той може да се върне като депутат. На пресконференция бившата председателка на Народно събрание заяви:

„В усилията си да осигурят работещ парламент, от мнозинството прибягват до услугите на лица, които се пробваха да влязат в изпълнителната власт, след броени часове бяха освободени от поста и сега управляващите се опитват да осигуряват кворума“.

Тя припомни, че в Конституционния съд има дело за обявяване на несъвместимост с качеството на депутат на Иван Иванов от БСП, след като бе назначен за зам.-вътрешен министър и само след часове бе освободен заради информация, че преди години е работил за групировката СИК.

2. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров беше избран за председател на делегацията на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие

След като предизвика огромно напрежение в началото на протестите с доведените си платени хора, ходи на работа с пистолет и палка, заплашва мирно протестиращите граждани с граждански арести, позволява безнаказано представители на партията му да вилнеят из ресторант в Брюксел, а на депутата Чуколов – да показва среден пръст на страховита групичка от неколцина протестиращи, той бе посочен от Парламента – тотално компрометиращ управлението заради коалицията си с крайна националистическа партия – за най-достоен сред управляващите на този висш форум на християните по света… самият Волен Сидеров.

3. Парламентът не функционира в четири от шест поредни дни на парламентарни сесии

Поради отсъствие на депутати, отказ на други да се регистрират и разглеждане на делото на трети в Конституционния съд, Народното събрание не функционира при липса на кворум в четири от шест поредни опита за заседание. Дори не повдигаме темата, че тези не!заседания костват на данъкоплатеца поне 600 хиляди лева, по най-скромни сметки. Волен Сидеров се самообяви за цвете в саксия и недвусмислено заяви на всички, че от него зависи дали и колко това управление ще бъде на власт. Лидерът на БСП Сергей Станишев лично обеща в национален ефир преди два месеца, че ако Парламентът не може да функционира, ще се саморазпусне и държавата ще бъде принудена да отиде да предсрочни избори. Ако не смятате да въвеждате диктатура, очакваме единствено датата на изборите, г-н Станишев.

Публикувано в брой 11 на вестник „Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *