КОЙ? Защо въпросът е важен

0
снимка - Юлиан Собаджиев
снимка – Юлиан Собаджиев

(Статията се препубликува от Биволъ)

Всички питат: Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС? Не е важно това толкова много. Истинският въпрос е: КОЙ предложи през 2001 г. студента 2-ри курс Делян Пеевски за Председател на УС на Пристанище Варна, а майка му Ирена Кръстева за шеф на Държавния спортен тотализатор?

Ето това е кариера по комунистически – без никакъв опит, образователен ценз или предишна квалификация в ръководството на тези стратегически държавни институции! Това е всъщност началото на явлението „Пеевски“, а оглавяването на ДАНС е само един от последните етапи. Тогава още трябваше да се заяви на висок глас, че абсолютно некомпетентни и случайни мутро-марионетки от улицата се поставят в най-високите нива на управлението на държавата.

Агент Буда – Главен секретар на МВР, недоучилото студентче Делян Пеевски – парламентарен секретар на Министерството на транспорта и съобщенията и Председател на УС на Пристанище Варна, Ирена Кръстева – шеф на Държавен спортен тотализатор (т. е. държавния хазарт, където се източват под законна фасада милиарди).

Ако проследим назначенията, излизат лицата на ген. Бригадир Аспарухов, който призна публично, че лично е препоръчал Борисов за най-висшия държавен пост.

Излиза Васил Иванов-Лучано, който без висше образование беше сложен от Симеон Сакскобургготски за Министър на спорта, та трябваше после да променят закона специално заради него (т. нар. поправка „Лучано“, която дава възможност на лица без образование да стават министри и да управляват държавата).

Пеевски бе назначен от министър Пламен Петров – онзи от общата яхтена снимка в Монако с министри и мафиоти. Самият Петров е спуснат с парашут в Правителството на България без един ден трудов стаж в страната, също както и колегите си Милен Велчев и Николай Василев – архитекти и извършители на последващия погром и тотално разграбване.

Зад всички тези герои стои отново Симеон, който сам по себе си е бил контролиран от комунистическата ДС през целия си емигрантски живот още от невръстно дете. И беше докаран през 2001 г. от бившите ченгета – генерали и полковници от ДС, – за да проведе политиката на голямата трансформация на националния ресурс в собственост на комунистическите олигарси и техните подставени лица.

Изчезването на т. нар. „Досие Румянцев“ е заличаване на следите, които разкриват всъщност КОЙ стои зад целия този зловещ проект! Е, сега става ли по-ясен и отговорът КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС? КОЙ всъщност е превърнал милата ни единствена родина България, барабар с всички нас, в своя лична собственост КОЙ разграби земята, раздаде на обръчи от фирми икономиката, приватизира банките и ограби спестяванията на народа? КОЙ монополизира медиите, информационната среда? КОЙ съсипа културата, унищожи армията, корумпира съдебната система и МВР? КОЙ окупира българската политика и не допуска в нея никой, който не е част и протеже на групировките на мафиотското статукво? КОЙ манипулира тотално общественото мнение и издава присъди срещу всеки неудобен и свободен глас? КОЙ изсича българските гори и ги превръща в печалби за милиарди, изнасяйки безценното ни природно богатство в Турция и Гърция? КОЙ съсипва непоправимо националните ни паркове, потъпквайки безцеремонно закони и правила, за да си развива картелния бизнес? КОЙ буквално унищожи българското Черноморие и го трансформира в едно бетонно гето, в което идват само отрепките на Европа да се въргалят в мерзост? КОЙ тотално неглижира българите в чужбина, съзнателно обезсърчава раждаемостта и обезлюдява цели региони на страната? КОЙ създава непоносима и безнадеждна среда за младите българи в собствената им Родина и ги поставя пред единствения изход – Терминал 2? КОЙ намали населението ни с 2 млн. за 20 г., поставяйки ни пред перспективата да бъдем съвременници на изчезването на българската нация?

И т. н., и т. н. А всички тези въпроси са свързани също с въпросите КОЙ направи агент Сава (Доган) крупен стратегически политик и управляващ? КОЙ например превърна Йордан Цонев в управляващ политически гаулайтер и шеф на бюджетната комисия? Ами Христо Бисеров? КОЙ постави руския гражданин Станишев за лидер на БСП (БКП), а впоследствие за министър-председател на България без никакъв трудов стаж, опит и компетенции да оглавява държавата? КОЙ избута Волен Сидеров в ролята на автентичен български националист и патриот, за да подмени идеята за истинските национални идеали и приоритети? КОЙ подмени оригиналната дясна идея с политически клиентелизъм и колаборационизъм с болшевишката мафия?

Та – КОЙ, КОЙ, КОЙ, КОЙ… КОЙ, КОЙ… КОЙ? Ами НИЙ, бе, НИЙ ги създаваме, овластяваме и легитимираме всички тези. НИЙ даваме силата и властта всъщност на този многоглав политически изрод, който неотменно и последователно десетилетия убива нацията ни, държавата ни, съдбите ни и всеки един от нас поотделно! Ще се примирим ли? Или вече е късно? За мен лично пътят е един единствен.

Публикувано в брой 11 на вестник „Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *