Гаф на седмицата – 16.09 – 22.09.2013г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

Поредният ,,експерт“ в правителството

– Джейхан Ибрямов е назначен за заместник-министър на Министерството на инвестиционното проектиране, което е с все още неясни функции и не работи. Той е съпруг на личната асистентка на Ахмед Доган и е с дълъг стаж в редиците на ДПС, като е бил председател на младежката организация в партията. Лютви Местан призна, че Ибрямов е политическо назначение, макар и в кабинет, прокламиран като „експертен“.

Изходът за боклуци на БНТ

На 13 септември 2013 г. министър-председателят на Република България беше принуден да използва изхода за боклуци на Националната телевизия, за да може да се прибере у дома след гостуване на „Панорама“. Няма нормална държава, в която премиерът да излиза на улицата с над сто души охрана и да се унижава да използва страничните изходи на сгради, за да може да си тръгне, тъй като няма лице да се покаже пред хората. Няколко дни по-късно в последния момент отказа традиционно участие на концерт в Деня на София, уплашен отново от реалностите за позорно бягство.

Престъпно бездействие по делото „България срещу Атомстройекспорт“ за АЕЦ „Белене“

От Народното събрание е подадена информация, че България е предупредена три пъти от адвокатската кантора по делото „Уайт енд Кейс“ за спешна необходимост от изготвяне и подаване на няколко критични документа. До този момент нищо не е направено. Официалната позиция на „Уайт енд Кейс“ е, че това увеличава неимоверно шансовете България да загуби делото с иск за 1 милиард долара, което ще означава практически фалит на НЕК и натиск от страна на Русия за изграждане на централата.

Една елементарна резолюция от страна на министъра на енергетиката Драгомир Стойнев е забавена девет дни. На среща на 9-ти август от кантората са поискали документи, след това на 27-ми август е получено писмо, с което искането е повторено с ясен сигнал, че от бързината зависи целият изход. Последното предупредително писмо е от 3-ти септември. Резолюцията на министъра е от 11-ти септември.

Безпрецедентен случай, в който защитникът натиска страна по дело за доказателства и я държи отговорна за бездействие.

Публикувано в брой 8 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *