Нашите предложения за неделя, 19-ти октомври

0

rp_kultura-300x22011.jpgАко се чудите какво да правите през уикенда, ето нашите предложения за неделния ден.

В неделната вечер може да се насладите на вечната пиеса “Дон Жуан” на сцената на Народен театър “Иван Вазов”. Режисьор е Александър Морфов, а под кожата на прелъстителя влиза Деян Донков. Участват още Захари Бахаров, Ана Пападопулу, Рени Врангова и куп други известни актьори. Бъдете там в 19.00 часа. Следващото предложение от театъра е “Чайки пият чай” на Камерна сцена – интересна история за един богаташ, който си купува актриса, сцена и започва да играе в представления. Режисира Росица Обрешкова, участват Филип Трифонов, Свежен Младенов, Вяра Табакова и други. На Сцена на последния етаж от 19.30 пък се поставя “Господин Ибрахим и цветята на Корана” – един страхотен разказ за живота и болката, представен от Мариус Донкин.

Още от софийската сцена – в “Зад канала” от 19.00 часа започва “Балкански синдром” – режисира Мариус Куркински, това стига ли да ви убеди да я посетите?Играят Стела Стоянова, Албена Михова, Александър Кадиев и много други.Една пиеса уж за минало време, но всъщност ужасно актуална – много смешна и много тъжна в същото време. И Сатирата залага на “Дон Жуан”, но от Сохо – това е разказ за съвременния Дон Жуан, пресъздават го Михаил Сървански, Димитър Живков, Гергана Плетньова, Кирил Ефремов и още…Режисьор – Здравко Митков. Началото е 19.30 часа. В “199” се поставя “Хората от Оз” – Цветан Манева, Атанас Атанасов, Вежен Велчовски, Стефан Вълдобрев и Радена Вълканова няма да ви оставят равнодушни. Започва в 19.00 часа. На сцена “Сълза и смях” от 19.00 часа пък се играе “Мъжът на жена ми” – тук се вихри зад кулистите Мариус Куркински, на сцената са  Мария Сапунджиева, Веселин Анчев, Леонид Йовчев – смях и още нещо ви очакват, посетете я. Театър “Възраждане” поставя “Измамници” – в ролята на такива са Христо Гърбов, Роберт Янакаиев, Надя Конакчиева и Филипа Балдева под режисурата на Деян Русев.

Държавен куклен театър Бургас кани малчуганите на “Ивето и вълкът” от 11 часа – ако се чудите как да ги забавлявате в неделя, ето идея. Варненци, за вашите деца – “Жабокът цар” в кукления театър във Варна. Пловдив – при вас се играе “Грозна приказка” от 10.30 и 11.45 часа. За малките жители на Сливен – от 11 часа в кукления театър е “Любовта към трите портокала”. Хасково предлага “Румцайс”.

В Зала 6 на НДК в неделя от 10.00 часа ще се проведе 17-ти Международен фестивал на прическата и красотата – организира го стилист Капанов. Нападайте, дами. В Зала 1 от 20.00 часа е първият концерт на американската певица Joan Baez. Перник пък чества своя празник – от сутринта ви очакват различни награждавания, концерти, изложби и спектакли, финалът е в 19.30 с концерт на Тони Димитрова. Програмата тук.

Още предложения за уикенда пък ще намерите тук.

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *