Нашите предложения за събота, 18-ти октомври

1

Ако се чудите какво да правите през уикенда, ето нашите предложения за съботния ден.

По традиция стартираме с театър – в столицата Народен театър “Иван Вазов” ви представя в съботната вечер две пиеси – “Ръкомахане в Спокан” под невероятната режисура на Явор Гърдев /само заради името му си струва да я посетите/ и с участието на Иван Бърнев, Леонид Йовчев, Павлин Петрунов, Теодора Духовникова. Интересен сюжет, който повдига много въпроси. Играе се на камерна сцена от 19.00 часа. Второто предложение от театъра е “Две” – на Сцена на последния етаж, от 19.30 часа. Пиесата е посветена на великите Дора Габе и Елисавета Багряна, автор е Мария Шахова, режисьор – Юрий Дачев, а в образите на двете дами се превъплатяват Бойка Велкова и Мария Каварджикова.

Следващият театър, който ви кани в събота, е “Българска армия” – постановката е “Ножица-трепач” – режисира Ивайло Христов, а до голяма степен и вие, публиката. На сцената ще видите Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Стефания Колева, Ненчо Илчев и други. В “Зад канала” е премиерата на “Човекоядката” от Иван Радоев, режисира Бина Харампиева, а в главните роли са Христо Мутафчиев, Филип Аврамов, Петър Калчев, участва и Илка Зафирова. Ако се спрете на нея, очакваме да ни разкажете харесала ли ви е и препоръчвате ли ни я. Началото е в 19.00 часа. В Сатирата от 19.30 часа пък ще се играе “Арт” – ще ви спечелим, като ви кажем, че актьорите са Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиан Вергов. Това е една история за приятелството, която е поднесена по забавен и оригинален начин. Часът отново е 19.00.

В “199” залагат на Татяна Лолова и моноспектакълът “DUENDE”/19,30 часа/. Тази дума няма строго определена дефиниция, така че вижте гледната точка на актрисата, струва си. Най-новата постановка в афиша на театър “София” – “Антигона” – също може да видите в съботната вечер. Още не сме я гледали, но чуваме добри отзиви. Режисира Иван Добчев, за главната роля след кастинг бе избрана талантливата Дария Симеонова. Историята я знаете, така че вижте и как я пресъздават те. Ако решите да изберете театър “Възраждане”, ще станете свидетели на постановката “Табу” – интересна гледна точка за предразсъдъците и как живеем с тях. Участват Тодор Доцев, Валерия Кардашевска, Даниел Цочев, Надя Конакчиева и Ивет Радулова, режисьор е Георги Михалков.

Ако сте решили да заведете децата си на театър, то също имате избор – “Пинокио” на сцената на Младежки театър “Никола Бинев”/11.00 часа/, “Снежанка и седемте джуджета” – театър “Възраждане”/11.00 часа/, “Пепеляшка” в “199” /11.30 часа/, “Пипи дългото чорапче” в театър “София”/11.00 часа/.

В Драматичен театър “Ловеч” от 11.00 часа малчуганите могат да видят “Добрата магьосница”. Варна и “Стоян Бъчваров” ви канят на постановката “Бурята” по Уилям Шекспир – участват възпитаници на „Студио Театър” с худ. рък. Стоян Радев. Велико Търново няма предложения за възрастните, но за най-малките да – в 11.00 часа, Театър “Весел” и “Румцайс”.

От театралната сцена скачаме на музикалната. Ако сте в столицата, ние ви препоръчваме две опции – Рут Колева и Стефан Вълдобрев в Club Terminal 1 от 22.30 часа и специално за феновете на рокендрола и 50-те години – Mixtape 5, трети рожден ден на Rockability bg с участието на украинците Руки’ в Брюки. Началото е в 21.00 часа. И двете партита си струват. Във Варна и клуб Vintage 33 ще забият “Кикимора”, на които сме големи фенове. Ще ги чуете от 23.00 часа.

Ако сте решили да се възползвате от хубавото време и да пощъкате из страната, ето няколко интересни събития:

  • Между 17-19-ти октомври в Стара Загора ще се проведе Августиада – фестивал на виното. Очакват ви дегустации на вино, срещи с производители, лекции и куп други интересни събития. Вижте програмата тук.
  • В Севлиево всяка година се провежда Празник на тиквата – тази година е между 16-19 октомври. За събота програмата включва шоу за млади таланти “Чичковите червенотиквениковчета” от 10.30 часа на площад “Свобода”, рисунки на тикви, “Тиквено дърво на късмета”, което ще украсите вие с пожеланията си, разни гозби от продукта, концерти и куп други забавления – струва си да се разходите до там.
  • Селановци пък провежда традиционния си Фолклорен фестивал и събор – събота приключва, така че действайте.
  • В Дряново също си имат събор – и той приключва на 18-ти с концерт от 17.00 часа – малки и големи ще ви представят народни танци, песни и други изпълнения.
  • Фестивал на ореха ще се проведе в село Горно Дряново, Казанлък – първият по рода си. Стартира в 10.00 часа в парка зад кметството и ви очакват не просто ястия от орехи, но и изложба на редица биопродукти. Очаква ви и богата фолклорна програма, така че ако изберете тази дестинация за уикенда, няма да съжалявате.
  • Разград ви кани на спорт през тези почивни дни – честват Световен ден на ходенето. Ако решите да се включите в някой от маршрутите, строете се в 10 часа пред Ронда в градския парк. А в обедните часове ви очаква и томбола с награди.
  • Сливен също се подготвя да чества празника си и стартира с Международен турнир по борба “Стоте войводи” за кадети в зала “Васил Левски” от 09.00 сутринта.

И за финал – 18 октомври е и празник на художниците, така че уважете ги и посетете някоя изложба във вашия град.

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Discussion1 коментар

  1. Pingback: Нашите предложения за събота, 17 януари | Протест

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *