Нашите предложения за събота, 8-ми ноември

0

rp_kultura-300x2201111.jpgНяколко идеи за съботния ден.

В Зала 1 на НДК в столицата продължава изложението „Доверете се на  българското” – ако още не сте се разходили дотам, направете го. Може да видите и изложбата “Първата световна война – 100 години”, както и “Изобретения, трансфер, иновации” – провежда се за пети път и ще ви представи интересни идеи на учени, изобретатели и предприемачи. Интересно, с една дума казано. В случай, че сте фенове на готвенето, Русе е вашия град – ще се проведе кулинарно състезание за непрофесионалисти. Участват ученици от местната гимназия по туризъм и представители на 12 институции. От 14.00 часа в Стара Загора откриват обновената сграда на Културно-информационен център „Етносвят България“ – група хора, борещи се всеки да може да изрази етническата си принадлежност чрез творчество. В Берковица от 11 може да се включите във факелно шествие в памет на Стефан Попов – не сте го чували? Потърсете инфо. Почина, пребит с бухалки в дома си. Причини и извършители – неизвестни все още. Човекът е бил служител в общината. Събитието е под наслов “Берковица, събуди се” – ето и линк към ивента във Фейсбук https://www.facebook.com/events/597489530372978/.

Забавно е във Варна – в 16.00 часа ще започне възстановка на посления кръстоносен поход на Владислав III Ягело и Янош Хунияди. Мястото е злополучният квартал “Аспарухово”. В Горна Оряховица пък започва Националния турнир “Млад олимпиец” – 9 сутринта бъдете на линия в Спортна зала “Никола Петров”  – вижте млади тенисисти, борещи се за медал. Още спорт, но в Бургас – ММА за аматьори, спортна зала “Младост”.Стартира в 12 часа с участници от поне 6 страни, като участват и младежи, и възрастни.

Театър – не може без него. Започваме по традиция със София и Народния театър. На камерна сцена от 19.00 часа препоръчваме да посетите “Аз плащам” – забавна и малко тъжна, ще си тръгнете замислени. Участват Аня Пенчева, Михаил Петров, Йорданка Кузманова, Георги Мамалев, София Бобчева, Христо Терзиев, режисира Владлен Александров. На сцената на последния етаж половин час по-късно се играе “Шърли Валантайн”, моноспектакълът на Албена Колева. В “Българска армия” вижте “Ножица трепач” – режисира Ивайло Христов, а до голяма степен и вие, публиката. На сцената ще видите Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Стефания Колева, Ненчо Илчев и други. Там да сте в 19.00 часа. Пак от толкова, но в “Зад канала” вижте “Човекоядката”. В случай че не сте гледали Мая Новоселска в “Едно малко радио”, поправете се. 19.30, Сатирата, струва си. В “199” отново на сцената е Татяна Лолова в моноспектакълът “DUENDE”. В случай, че искате женска компания, “Тирамису” в Театър “София” е вашата пиеса. Участват Лилия Марвиля, Силвия Петкова, Мила Банчева, Дария Симеонова, Йоанна Темелкова, Лора Мутишева, Луиза Григорова, Снежана Макавеева, Лора Мутишева – все симпатични дами. Режисьор е Николай Поляков. Начало – 19.00 часа. Във “Възраждане” се играе “Три ужасни миниатюри” – много свежа криминална пародия под режисурата на Петър Пейков, в ролите – Анатоли Лазаров, Свежен Младенов, Георги Златарев, Христо Ботев и други. Театрална работилница “Сфумато” ви кани на “Филоктет”. Варненци, в 7 вечерта да сте в театър “Българан” – там ще е и вечната Стоянка Мутафова в “Госпожа стихийно бедствие”

За децата:

  • Бургас – 11 часа, кукления театър, “Забава в горската дъбрава”
  • Варна – 11 часа, кукления театър, “Гъбарко
  • Велико Търново” – 11 часа, читалище “Искра”, “Бон бон оле”
  • Враца – 10.30 часа, ДКТ “Враца”, “Меко казано”
  • Ловеч – 11 часа, Драматичен театър, “ Добрата магьосница”
  • София – ”Джуджето Дългоноско” в театър “Възраждане”, 11 и 12.30 часа, “Хензел и Гретел”, Столичен куклен театър, 10.30 и 12.00 часа, “Храбрият шивач” в “199” от 11.30 часа, “Пинокио” – Младежки театър, 11 часа.

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *