#ДАНСwithme с хоро и молебен в Сан Франциско

0
снимка - Албена Трандева
снимка – Албена Трандева

 

www.bulgarica.com

Над 100 българи се събраха на 25 август, неделя, в Манастира “Холи Крос” (Светият Кръст) в Сан Франциско , където с голямо българско хоро и молебен за българския народ, изразиха вярата, че българите могат да бъдат обединени в настоящата обществена ситуация в страната и за пореден път подкрепиха протестите в своята родина, съобщава порталът на българите в Калифорния bulgarica.com

Повечето от присъстващите на най-многобройното събиране #ДАНСwithme в Сан Франциско са семейства от района на Сан Франциско, но пристигат и българи от  по-далечните Санта Круз, Денвил, Ел Дорадо и Съни Валей. От столицата на Калифорния – Сакраменто се присаединява и адвокат Огнян Гаврилов, който е основният “виновник” Калифорния да обяви т.г. 24 май за ден на Славянското наследство. Събитието е уважено и от много американци.

“Наистина се гордея, че се получи това българско събиране, за което си мечтаехме отдавна. А именно абсолютно изчистено, без никакви търговски помисли. Традиции, облекло, музика, религия, преживяли векове и надживяли всичките неволи на нашия народ. Манастирът “Холи Крос” бе най-подходящото място в района за това прекрасно събитие,” коментира Петър Копралев, един от основните организатори на събитието.

Припомняме, че Сан Франциско бе първото място на Западния бряг в САЩ, където български емигранти изразиха недоволството си към настоящото правителство в България и подкрепиха протестите ДАНСwithme по целия свят.

Публикувано в брой 5 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *