Гаф на седмицата – 17.03 – 23.03.2014 г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

1. Правителството одобри Меморандум за разбирателство за изпълнението на приоритетен инвестиционен проект по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, с който разрешава построяването на ваканционен комплекс в местността „Карадере“, една от малкото небетонирани по Черноморието, въпреки че миналата година БСП и лично Сергей Станишев искаха от Министреството на околната среда и водите всички защитени територии да се обособят в парк „Българско черноморие“ и да има забрана за строителство там. Това очаквано доведе до остра реакция от страна на природозащитници, еколози и граждани (повече на стр. 7).

2. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви за провалена операцията в Лясковец, при която загина спецполицаят Емил Шарков, а други трима бяха ранени, като стовари вината и отговорността на двама служители на реда от областната полицейска дирекция във Велико Търново, които отишли да снимат къщата на Петко Петков „своеволно“; в резултат той ги видял, досетил се, че ще бъде арестуван, и устроил засада на униформените. Възможно ли е полицаи сами да предприемат дадено действие, без да са получили заповед за него? Как така един психичноболен устроява засада на няколко екипирани и обучени мъже? Как е знаел къде се намират, за да стреля точно там? Вярно ли е, че екип на ТВ7 е знаел за акцията предварително и е пътувал да я отрази? Въпросите по акцията продължават да са много повече от отговорите, а Лазаров не спира да се оплита в тях и да бяга от отгорност, прехвърляйки я на други.

3. Депутатът от БСП Николай Малинов честити на всички „православни славяни“ в света победата в „Третата кримска война“ след проведеното допитване в Крим в предаването „Референдум“ по БНТ, с което постави левицата в неудобно положение, тъй като нейната официална позиция и до днес не е ясно заявена. По-късно той заяви, че няма намерение да се оправдава и че говори от името на близо 80% от българите, които се определят като „русофили“.

Публикувано в брой 32 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *