Истинският път е само напред

0
снимка - DANSwithme facebook
снимка – DANSwithme facebook

Протестирам, защото повече няма накъде – управлява ни една партия в много варианти. Протестирам заради младите хора, които не искат да живеят повече по този начин.

Надявам се вие в столицата да дадете урок на самозабравилите се политици, и да заредите и нас в провинцията. Необходима е реакция срещу това правителство на „старите мутри”, които управляват чрез нахалството си.

Протестното движение трябва да продължи да съществува и действува до пълната победа на истинското гражданско общество в България. Иначе ще се обезличим като нация и народ!

За съжаление, аз имам крайно отрицателно отношение към институциите в България, едва ли бих могъл да бъда полезен с мнението си дали с тях може да се комуникира. Диалог с тази власт, при нейното лицемерие и наглост, е невъзможен. Имам обаче голямо доверие в младите хора! Само те могат да динамизират, държава и държавност и да променят статуквото на лицемерието на вечните управляващи!

Подкрепям безусловно исканията на протеста и засега формите за изразяване на граждански протест ме задоволяват. Разчитам на улицата, на непрекъсната окупация на „техните” институции! Нужни са само постоянство и търпение, а онези, които не вярват в промяната, следва да бъдат убеждавани с пример. Напоследък назряват проблеми, като тези със сирийските бежанци, и хората се питат – не е ли редно да се взаимодейства с властта в такива кризисни случаи.

Въпросът с бежанците е международен, не би следвало да се занимаваме толкова с него. По-опасен е българинът, който вътре, в самия себе си, е бежанец от собствената си съвест. Неверието в себе си, убеждението, че нищо няма да се промени, е далеч по-страшно.

Истинският път е само напред.

Както казва проф. Марко Семов в „Народопсихология“, „…Революцията не изяжда всичките си чеда.Тя изяжда само онези, които са най-истински, които са най-откровено нейни и най-всеотдайно са воювали за нея. Другите минават някак си покрай пламъка й. Претворяват се, съобразяват се, нагаждат се към новите условия – и оцеляват.“

Протестът и окупацията трябва да продължат, другото е суета! Трябва да продължите! Трябва да продължим навсякъде! Иначе сме загубени! Моят начин е да бъда активен в интернет, по улиците на моя град Смолян, по селата и махалите, където ходя, по планината ни! Там, където хората оредяват от ден на ден!

Да живее България и нейното младо гражданско общество!#

Публикувано в брой 15 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *