Нашите предложения за събота, 29-ти ноември

0

35786-prog-annecy-2014Няколко идеи за съботния ден.

Хайде на тетър!  Най-новата пиеса на сцената на Народен театър “Иван Вазов” е “Солунските съзаклятници” от Георги Данаилов. Режисира Стоян Радев. Участват Руси Чанев, Леонид Йовчев, Павлин Петрунов, Валери Йорданов, Петко Венелинов, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и много други. Има страхотни постановки и постановки, задължителни за гледане. Тази е от вторите. Началото е в 19 часа, Голяма сцена. На Камерна пък се играе друга нова перла в короната на НТ – “Петокнижие Исааково” – участват Николай Урумов, Албена Колева, Христо Терзиев, Мариус Донкин, режисьор е Войчех Кобжински. В “Българска армия” от 19 часа започва вечната комедия “Много шум за нищо”, в ролите са Иван Радоев, Гергана Дандова, Милен Миланов, Георги Къркеланов, Йоана Буковска и още цял куп прекрасни актьори. Половин час по-късно на Камерна сцена ще може да се насладите на “Откраднати разкази” – интересен разказ за живота на две писателки, в ролите Меглена Караламбова и Кристиана Ценкова, постановчик е Красимир Вълканов. В “Зад канала”, пак от 7 вечерта, представят “Човекоядката” с режисьор Бина Харалампиева. Играят Христо Мутафчиев, Филип Аврамов, Евгени Будинов, Албена Михова и др. На открита сцена “Сълза и смях” може да видите “Великият инквизитор” по Достоевски с Вельо Горанов, Здравко Здравков, Димитър Иванов и Жан Илиев под надзора на Борис Радев. Държавният сатиричен театър ви кани на “На другата сутрин” – братята Веселин и Красимир Ранкови са в действие, заглавието казва достатъчно. Участват Александра Сърчаджиева, Явор Борисов, единия Ранков, Александра Иванова и Петя Димитрова. Начало – 19.30 часа. В “199” пък е ред на “Приятнострашно” – пиеса на Яна Борисова с Радена Вълканова, Стефан Вълдобрев, Вежен Велчовски, Снежина Петрова и Владимир Пенев. Камерна сцена и Младежки театър “Н.Бинев” ще ви направят свидетели на “Вятър в тополите” със Стефан Мавродиев, Марин Янев и Доси Досев, режисира Владимир Люцканов. Започва в 19.00 часа. Пак в толкова в театър “Възраждане”, ако е вашият избор, се играе “Табу” – интересна гледна точка за предразсъдъците и как живеем с тях. Участват Тодор Доцев, Валерия Кардашевска, Даниел Цочев, Надя Конакчиева и Ивет Радулова, режисьор е Георги Михалков. Симпатягите от “Сфумато” представят “Самолетът закъснява”, а в НАТФИЗ също има няколко представления, които може да посетите.

Варна – в театър “Българан” от 17 и 19.30 часа се Театрална къща “Viva Arte” представя “Око под наем” с Асен Блатечки, Стефан Иванов и Ива Папазова. В Драматичния театър пък се играе “Паметта на водата” – посетете я. В Пловдив от 19,.30 часа започва една различна “Червена шапчица” – за възрастни, мястото е театър “Hand”

Детски пиеси:

  • Бургас – 11 часа, кукления театър, “ Ивето и вълкът”
  • Варна – 11 часа, кукления театър, “Дядовата ръкавичка”
  • Велико Търново” – 11 часа, читалище “Искра”, “Котаракът в чизми”
  • Враца – 10.30 часа, ДКТ “Враца”, “Умният,  храбър шивач”
  • Ловеч – 11 часа, Драматичен театър, “ Добрата магьосница”
  • Пловдив – 10.30 и 11.45 часа, кукления театър – “Принцесата и граховото зърно”
  • Сливен – 11 часа, кукления театър, “Приказките на вълшебния чадър”
  • София – “Кокошка с брошка” във “Възраждане”/11 и 12.30 часа/, “Боризмейко” в кукления театър, салон “Гурко”/10.30 и 12.часа/, пак там, салон “Янко Сакъзов”, по същото време – “Едно приказно градче”, “199”, 11.30 часа – “Грозното патенце”, “Карлсон, който живее на покрива” – МТ, 11 часа, в НАТФИЗ също има детско представление, в Ателие 313 – “Мечо Пух”, пак 11.
  • Ямбол – 11 часа, кукления театър, “Разни приказки”

Ако сте в Русе, заведете малчуганите си в библиотека “Любен Каравелов” в 10.30 часа – ще се четат приказките „Таралежчето Черешко“ от Кина Къдрева и поредица „Непослушковци“  от Атанас Цанков, а от 11 ще има прожекция на “Том и Джери”

Стига пиеси. Малко други събития. В столицата, Зала 1 на НДК, от 14 и 20 часа може да се насладите на “Балет на лед на Санкт Петербург” – за първи път са у нас, представят “Пепеляшка” и “Лешникотрошачката”, струва си. Продължава и Киномания 2014 с три продукции – “Мангелхорн”/САЩ/, “Пътувам сама”/Италия/ и “Бърдмен или неочакваната добродетел на невежеството ”/САЩ/. В случай че сте фенове на котките, в музея “Земята и хората” има изложба – в 10.00 часа започва. Тази година се чества и стогодишнината от освещаването на Руската църква – там също ще има тържества.

Пред Паметника на съветската армия, 17 часа, започва HEAD Rock Party – години, спектакъл с участие на български и световни тенис и ски звезди послучай 20 години HEAD – повече информация тук.

Малко спорт – Банско ви кани на Открития национален турнир по спортни танци за Купа „BANSKO OPEN“ 2014. Горна Оряховица провежда Международен турнир по хандбал „Купата на Горна Оряховица“ –  9 часа, Спортна зала “Никола Петков”. Пак от толкова, но във Велико Търново От 9 ч. в СОУ „Ем. Станев“ – Велико Търново ще се проведе общинско състезание по безопасност на движението „Мама, татко и аз“. Хандбал има е в Добрич, но от 14 часа в зала “Русалка”.

Русе провежда Регионална кулинарна купа, мястото е ресторант “Леванте”, началото – 9 сутринта, вижте програмата тук.

Смилян – чували сте за смилянския боб, нали? Е, хората в селото си имат и празник на фасула. Започва в 12 с гърмеж на фасуловото топче и различни конкурси, както и, естествено, дегустация на боб. Фенове сте на туршията? Златарица е вашето място в събота пак празник, но на туршията. Отново дегустации, конкурси и награди. Забавно ще е.

Музика : В Казанлък от 17.30 часа в Исторически музей “Искра” по повод Музикални празници “Петко Стайнов” има концерт на ученици от Национално училище за музикални и танцови изкуства “Добрин Петков”, Пловдив.

В Кюстендил от 18 ч. в художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ ще се състои концерт на Ирие Йосуке . В Зала България, час по-късно ви чакат Максим Ешкенази и “Рицарска история”. София и Mixtape5 представят smallman и приятели, началото е в 20.00 часа, свежият Skiller ще е в MAZE в 21 часа, Ice Cream в Exchange v 23 часа.

 

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *