Гаф на седмицата – 03.02 – 09.02.2014 г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

„Империята на Делян Пеевски патронира и това управление. Той има влияние и над БСП, и в ключовите решения. И не е вярно това, което казва председателят,
че никой не е над БСП“ – обяви открито Георги Първанов. В следващото изречение обаче той заяви, че не желае оставката на това правителство и ще работи за неговото укрепване. Подобни думи, казани от силна фигура в редиците на левите партии, могат да бъдат разтълкувани само еднозначно. Остава обаче въпросът защо г-н Първанов така силно желае зависимостите в това управление да останат?

Собствениците на Lafka нападнаха през седмицата в официално изявление част от медийната среда, която ги била представяла в неизгодна светлина, използвайки неверни твърдения и инсинуации. Знаем, че зад бизнес империята на „Булгартабак“ (собственик на марката „Lafka“) стоят парите на Цветан Василев и Делян Пеевски. Знаем също и че наскоро Сливен и Плевен се опълчиха срещу монополната експанзия на Lafka. Знаем и че собствениците на малки преместваеми обекти в 24 града в цялата страна се обединиха в сдружение, което да защити интереса на малкия семеен бизнес от монополиста, агресивно налаган с решения на общинските съвети по места. Явно за г-н Пеевски свободното отразяване и разпространяване на информация е проблем.
Депутатите Хасан Хаджихасан от ДПС и Спас Панчев от БСП планират нов опит да прокарат проектозакон за отмяна на забраната за пушене в заведенията. След силната обществена реакция през м. ноември 2013 г. Народното събрание не прие предложението на група депутати тогава. Сега вносителите ще се възползват от правило, което им позволява да внесат отново законопроект, но с нанесени промени и не по-малко от три месеца след първоначалното внасяне. Сред новите мотиви стои и следното твърдение на г-н Панчев, изказано пред журналисти, което оставяме без коментар: „Никъде не беше потвърдено, включително и в България няма ефект (забраната на тютюнопушенето), и това не е пътят, защото заради забраната като че ли им се услажда пушенето“.

Публикувано в брой 26 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *