Гаф на седмицата – 09.12 – 15.12.2013г.

0
източник - businessinsider.com
източник – businessinsider.com

1. Зам.-шефът на Агенция „Митници“ Николай Попов, на когото службите отнеха допуска до класифицирана информация поради ненадежност, стана съветник на финансовия министър Петър Чобанов. Oт 6 ноември 2009 г. Попов е с отнет допуск до секретна информация заради опасения, че той може бъде изнудван като държавен служител от извънправителствени структури. През 2008 година, като служител на МВР, Попов е имал разрешение за едно от най-високите нива на държавната тайна – „Строго секретно“, но повторната проверка на ДАНС установила пропуски в процедурата по първоначалната му проверка за надеждност. До последно, без да има допуск до секретна информация, Попов беше зам.-шеф на Агенция „Митници“, където отговаряше за митническото разузнаване, което предполага работа със секретни документи. (Изт. OFFNews)

2. За ръководител на съдиите по вписванията в най-големия съд в България – Софийския районен, беше назначена Садифе Мехмедова. От всички 22-ма съдии в структурата тя има най-малко юридически стаж. Какви качества са мотивирали правосъдния министър Зинаида Златанова да се спре на тази кандидатура? Как дефинираме понятието „калинка“?

3. Волен Сидеров и Деница Гаджева от парламентарната група на Атака се появиха на плажа на мафията в Куба – „Варадеро“. Докато техните партньори приемаха бюджета, двамата симулираха държавническа дейност, без обаче съобщение за това да се появи в официалните изявления на партията им. Напомняме, че Волен Сидеров е председател на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Публикувано в брой 20 на вестник ,,Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *