Путинофили VS. Пелменофоби

0
Източник: matthewhoh.com
Източник: matthewhoh.com

Планетата ни е обречена, казвам ви.

И няма да е астероид. На „Кока Кола” никак няма да им хареса да загубят милиарди приход от продажби и затова вече са инвестирали в космически робот. СЕО-то може да го задейства с проста комбинация от 3 клавиша на мобилния си телефон, така че ще оправи нещата в случай на астероид.

Ама ние и така сме си загубени. Не разбирам много от физика, но половин геоиден кардиоид трудно оцелява в космическата джунгла… Защо половин ли?

Защото ако се съди по българското медийно пространство последните дни, на света има точно два типа хора – русофили и русофоби. И нито едните не могат да понасят другите – до степен, че ако продължава така, ще трябва да си делим земята. И това дори не е смешно, нали знаете?

В събота беше девети май за лето поредно от 1945 година насам и ние пак не разбрахме какво празнуваме. Едните пускат сълзичка и ти казват, че си предател и фашист… „Ей, Мила, какво стана с теб, ти обичаше руския народ и култура?”.

Какво да направим, хора, да се убием ли – тези, които обичаме пелмени, но мразим войната?

Путинофоби сме, разберете накрая. Антиимпериалисти сме даже, мене ако питате.

Иначе, вярно, има пелменофоби – и те нададоха глас през уикенда. Руснаците такива, руснаците онакива… Направо да вземете да ходите при онези под ПСА? Понеже сте същите.

Да мразят цели народи едновременно могат само психопатите.

И още нещо, другари, дето се имате русофили. Докато си пеете „Комбат” на „Любэ”, слушате ли до края? „Огонь огонь огонь и я“. Тук и на руски, и на български злокобната игра на думи личи – за огъня и за лирическия аз говорим, а се чува (да се неначудиш?): „Агония“.

Агония е войната, която ви се струва толкова героична и свещена в понякога.

В агония угасваш, сам потушил пламъка на няколко чужди живота.

Агония е да гледаш как невинни умират в борбата си за право на права, докато по високите етажи приятно усмихнати хора в костюми се съвещават ли, съвещават под надслов „Санкции за мир“.

9 май е Ден на победата на мира, защото войната е агония, а не игра с пластмасови войничета.

Време е да порастваме вече като човечество. ХХ век на нищо ли не ни научи???

 

 

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *