Листопад – Независими кандидати

0
източник - legend.az
източник – legend.az

Занижените изисквания за регистрация на независими кандидати (100 лв. депозит и 2500 подписа) ни направиха свидетели на наплив от страна на такива, въпреки че ЦИК заличи част от тях. За да влезе някой от тях в Европарламента, са му нужни между 150 000 и 170 000 подкрепили го. Разпиляване на гласове, търсене на внимание и дивиденти или воля за промяна ги мотивира, преценете сами (публикуваме трима)

 

 

 

Виктор ПапазовВиктор Папазов – бивш председател на съвета на директорите на Българската фондова борса (БФБ) и основател на Първа българска фондова борса. Част от хората, които го издигнаха, са музикантът Валди Тотев, магът Астор и хирургът доктор Мазнейков. Виктор Папазов е бил съветник в различни икономически комисии към парламента, член е на настоятелството на Американския университет, преподава и в УНСС. Там е изкарал няколко магистратури, наред и с тапиите от Harvard Business School и Georgetown Leadership Seminar. Експерт по капиталови пазари. Преди години стана популярен и с изкупуването на капачки на известна марка бира, за да спечели наградата ѝ. Впечатляваща биография, ако над нея не виси сянката на „Мултигруп“. С тях често е свързван из медиите кандидатът, както и с близките си отношения с Илия Павлов. Близката до сърцето му дама е небезизвестната Ирена Комитова.

Евгения БаневаЕвгения Банева – кой не е чувал за фамилията „Баневи“. На какви ли родни евродепутати не се нагледа Брюксел, че едва ли ще ги учудим и с тази кандидатура. Дано има само място там за Майбаха ѝ. Съпруга номер 3 на Николай Банев – семейство Баневи притежават курорта „Русалка“, „АКБ Корпорация“, завода за хартия „Костенец-ХХИ“, „Топлофикация“ – Ямбол. Според нея „всички сме бедни в тази държава“. Заплатата ѝ като управител на „Русалка Турс“ е 4000 лв. (официално), което със сигурност не я поставя в графата „бедни“. Голямата болка на госпожата е, че фирмите на семйството ѝ не са спечелили никакви обществени поръчки, вини за това ГЕРБ и ще се жалва и в Еверопейската комисия. Жал ни е за тях, чак се чудим как с тази мизерна заплата организират светски партита за милиони, притежават редица имоти, яхти и коли. Представяме си какво щеше да е „имането“ им, ако разполагаха и със средства от еврофондовете. Името на дамата, освен свързвано с това на съпруга ѝ, за когото тя отрича да е „олигарх“, ще се запомни и с дела за неплатени данъци, прекъснати електропроводи и община Каварна и по-точно с небезизвестния ѝ кмет Цонко Цонев. Обвинява ГЕРБ, че по време на управлението си са ги рекетирали. За компенсация сегашните им позволиха да претендират за 182 дка гори на територията на Русалка, след като миналата седмица съдът отмени решение, с което ги връща на държавата. Учила в САЩ и Европа, стажантка в Министерски съвет и бизнесдама, така актуална професия в последните години – с това може да се похвали Банева. И с четири деца, след като осинови и сина на съпруга си от предишен негов брак. Колкото и да повтаря, че е с активна гражданска позиция и милее за ощетените си съграждани, ние не сме го забелязали досега.

Румяна УгърчинскаРумяна Угърчинска – 51-годишна, родом от София. Завършва гимназия в Париж, а след това и Сорбоната с магистърска степен по информация и комуникация. Автор е на книгите „Истината за атентата срещу Йоан Павел II“ (за която е наградена с „Черноризец Храбър“), „КГБ и сие“, „Газовата война. Заплахата от Русия“ и „За кожата на Кадафи“. От години се бори за правото на българите в чужбина да гласуват. Във Франция работи като разследващ журналист. Създател е на Гражданското движение „Демократична алтернатива“ („ДА“), с което искаха българите, които имат и друго гражданство, да гласуват и да участват в управлението (не лоша кауза, но виждаме какво става с вота на „българите“ от съседна Турция, които често пъти определят изборните резултати у нас) , премахване на подписките за регистрация за участие в изборите и изисквания депозит. Съдейки по интервютата ѝ, подкрепя „Южен поток“, което със сигурност няма да ѝ е в плюс при привличането на гласове. Иска изравняване на осигурителните вноски у нас с тези на ЕС, твърдейки, че работниците искали това. Спорно – по-скоро искат изравнени заплати, а не по-високи осигуровки върху парите, които взимат сега. Твърде наивни послания излъчва, явно повлияна от толкова години живот във Франция, но много от тях изискват доста работа, за да се приложат в нашата действителност.

Публикувано в брой 38 на вестник „Протест“

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *