Листопад – Зелените

0

373030-fall-green-and-yellow-autumn-leavesС малко закъснение, на самия финал на рубриката ви представяме някои от по-интересните водачи на ПП ,,Зелените“.

 

 

 

 

Иван-Велков12 МИР Бургас

Иван Велков

Велков е възпитаник на Пекинския “Столичен икономически и бизнес университет”. Занимава се с управителните органи на неправителствени и професионални организации с нестопанска цел. Интересно в биографията му е, че през 1997 г. Участва като официален преводач в Пекин за президента на Българи Петър Стоянов. Иван Велков е водач на ПП „Зелените“ в Бургас и пети в 25-МИР София с водач Петко Цветков.

 

Kalina_TIM13 МИР Варна

Арх. Калина Павлова

Павлова е свободно практикуващ архитект, който не се явява за пръв път на избори. Нейната политическа кариера започва през 2006 г., когато става част от администрацията на многократно преизбирания и противоречив кмет на Варна Кирил Йорданов. През 2011 г. се кандидатира за кмет на Варна от „Зелените“. Също така участва като водач на листата на Зелените в морксата столица на изборите за Народно събрание през 2013 г. Сред много варненци тя е позната с активизма си да изисква информация за устройствените планове на град Варна. Павлова е в близки делови връзки с разследващия немски журналист Юрген Рот, който е прочут за книгите си, уличаващи хора от властта и бизнеса в престъпения. Най-често срещаните са имената на Бойко Борисов и съдружниците във варненската ТИМ. Архитектът е отличен от БХК за гражданската си активност през 2009 г. за човек на годината, а едно българско издание я класира като 83-тата жена по влияние в България за 2012.

 

nikolay_grancharov_4 МИР Велико Търново

Николай Грънчаров

Грънчаров е лицензиран от Комисията за финансов надзор като инвестиционен консултант и брокер на Българската фондова борса. Работил е още като инвестиционен агент в „TBI Евробонд“ и финансов аналитик в „Елана инвестмънт”. Той е едно от най-представителните лица в сферата на финансите от „Зелените“. Работил в банка Креди Агрикол България, а преди това в „Сомони Асет Мениджмънт“. Грънчаров е водач на листата във Велико Търново и е последен в листата на 23 МИР София.

Добромира-Григорова216 МИР Пловдив

Добромира Григорова

Григорова дебютира на тези избори като водач на листата в един от най-замърсените градове в Европа – Пловдив. Цялата информация за нея е достъпна само на страницата на „Зелените“, където пише: „Първоначално работи като маркетинг специалист и се занимава с маркетинг, комуникации, PR и бизнес развитие в компании като Chrysler, Adidas и KPMG в Нюрнберг, Щутгарт и Дубай, преди да се премести в Лондон, където прави следдипломната си квалификация и работи в креативния отдел на австралийска консултантска компания, чиито проекти са свързани с подготовката на олимпийските игри Лондон 2012, както и други инфраструктурни проекти на лондонското метро и летищата Хийтроу и Гетуик.

Михаил-Михов19 МИР Русе

В скромната листа от двама кандидати на „Зелените“ в Русе Михаил Михов (да не се бърка с покойния Михаил Михов – Бирата) е човекът, който оглавява листата. Член е на Българската асоциация за алтернативен туризъм, Асоциация Планини и хора, Дунавски компетентен център, други туристически дружества и клубове. Михов се яви втори в листата на „Зелените“ в Русе и на изборите през 2013 г.

 

1947657_10152703160965148_7038405030165294038_n23 – МИР София

Борислав Сандов – Водач на листа и съпредседател на ПП „Зелените“ в 22 МИР Смолян и 23 -МИР София. Сандов е познат природазащитните среди с организацията си на протести свързани с забраната на отглеждане на храни ГМО, забрана за проучване и добиване на шистов газ,  незаконни строежи по Черноморието, както и нерегламентираната сеч в горите. Най-знаковият протест остава „Орлов мост“ от юни 2012 против построяването на нов лифт във Витоша, по време когато пожар се разразява в планината. Неговата фигура нашумя, след като на пресконференция относно общите политически действия на „Зелените“ с Реформаторския блок през 2013 г., му беше поискана оставката от членове на Националния съвет на партията. Мотивите бяха, че ръководството няма категорично отношение за бъдещето на коалицията. След като партията напусна РБ, нови опити за сближаване бяха направени за изборите на 5-ти октомври 2014 г., но „Зелените“ напуснаха преговирите, като обиниха РБ във финансови изнудвания за места в изборните листи за изборите. „Зелените отказваме участие в покупко-продажбата на депутатски места и се явяваме самостоятелно на изборите“, коментира казусът Сандов.

Анна-Пелова124 МИР София

Анна Пелова

Сред най-младите лица на партията е Анна Пелова. Тя е съпредседател на ПП „Зелените“, както и водач на листата на 24 МИР София и 4-та в 23 МИР София. Непозната като повечето лица от партията, Анна е висшист към Лондонския колеж по комуникации. Анна няма опит в политиката, но зад гърба си има организирани редица граждански инициативи за България зад граница. Една, от които е протест в Лондон против добива на шистов газ в България. Тя е и основател на сайт за здравословно хранене. Пелова вече се е явявала на изборите за 42-рото Народно събрание на Република България. След назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е сред активните протестиращи против кабинета „Орешарски“.

 

Петко-Цветков-125 МИР София

Петко Цветков е най-разпознваемото лице сред природозащитната партия. Цветков е лидер в листата на 25 МИР София и на 12 МИР Монтана. Екологът е едно от постоянните лица по протестите против беззаконието към природата. Има дългогодишен опит като експерт в опазването на природата, а освен кандидат за народен представител е и част от българска природозащитна фондация. Той е и един от инициаторите на коалицията „За да остане природа в България“. Името на Цветков нашумя след дадено интервю пред журналиста Диана Найденова по време на протеста за горите от 2012 г. Найденова обвини Цветков в хулиганство, след като оператор на телевизията беше нападнат на протестите от протестиращ, а след това демонстрира видимо враждемно отношение към госта си. По-късно Цветков коментира, че правителството на ГЕРБ умишлено настройва едни обществени групи срещу други.

Ralev_126 МИР София Област

Андрей Ралев е още един от основните протестиращи лица по площадите в защита на природата. Ралев е специалист в сферата на биологичното земеделие в производството на органични торове. Той е един от създателите на коалицията „За да остане природа в България“ и е част от сдружението „Балкани“, фокусирано върху проблемите в дивата природа. Ралев води листата на София Област и втори в листата на 22 МИР Смолян.

 

delarea27 МИР Стара Загора

Антон Ангелов е журналист на свободна практика и активен член на неправителствена организация с нестопанска цел Протестна мрежа. Активна част от протестното ядро срещу правителство на Пламен Орешарски, Реа оглавява листата в Стара Загора и е втори в Търговище. На изборите за народни представители през 2009 г. Е активен подръжник на Синята коалиция. Основател е на гражданското сдружение „Гласуване без граници“.

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply

Потвърдете, че не сте робот *